Joachim Jurke

43 images

Jurke is one of Berlin’s leading architects and amongst recent projects has designed a wall-hanging kitchen system for the international company Bulthaup. Jurke also designed his own home, a family home arranged to cope with the needs of his two growing children. Downstairs there is a long hall which acts as an air vent between the front door and the rest of the house. The inner wall is opaque glass and become a feature when lit from the sitting room. The open plan kitchen, living and dining area is bright and overlooks a garden. The basement contains a games room, study and utility space and upstairs, reached by a spiral staircase which has a heated central column, are the bedrooms and bathrooms. The spiral staircase ensures that the core of the building is warm, and the hot air rises to the upper level. At one end is the main bedroom and dressing area with bathroom, at the far end is the children’s wing, which can be closed off by a sliding wooden door, which makes the end of the corridor in to a room for friends to sleep over. Writer vinnylee@btinternet.com

1 2 3 »
  • 28584301
    Add to lightbox 28584301 View job
  • 28584302
    Add to lightbox 28584302 View job
  • 28584303
    Add to lightbox 28584303 View job
  • 28584304
    Add to lightbox 28584304 View job
  • 28584305
    Add to lightbox 28584305 View job
  • 28584306
    Add to lightbox 28584306 View job
  • 28584307
    Add to lightbox 28584307 View job
  • 28584308
    Add to lightbox 28584308 View job
  • 28584309
    Add to lightbox 28584309 View job
  • 28584310
    Add to lightbox 28584310 View job
  • 28584311
    Add to lightbox 28584311 View job
  • 28584312
    Add to lightbox 28584312 View job
  • 28584313
    Add to lightbox 28584313 View job
  • 28584314
    Add to lightbox 28584314 View job
  • 28584315
    Add to lightbox 28584315 View job
  • 28584316
    Add to lightbox 28584316 View job

1 2 3 »