Current Thinking

24 images

Carolyn Sainsot's move from a large Georgian rectory in the sommerset countryside to a former electrical shop in the town of Burton might seem a lifestyle decision taken in reverse. But Lake House is full of surprises: behind a double shop front lies a Tardis-like space, spread over three floors, with a private, south-facing courtyard beyond. To achieve the desired neatness, the walls were painted white, and the floors either flagged or painted dove grey. The jumble of rooms, added to the house over the years, has been unified by bringing all the ceilings to the same height to create "a clear, calm, easy living space", Barnard says. Rather than deny the house's former existence, Sainsot has kept the large shop windows. They now have frosted glass, which prevents stares from nosey passers-by but lets a huge amount of light into the drawing room and dinning room beyond... Writer Caroline Donald.

1 2 »
  • 31062401
    Add to lightbox 31062401 View job
  • 31062402
    Add to lightbox 31062402 View job
  • 31062403
    Add to lightbox 31062403 View job
  • 31062404
    Add to lightbox 31062404 View job
  • 31062405
    Add to lightbox 31062405 View job
  • 31062406
    Add to lightbox 31062406 View job
  • 31062407
    Add to lightbox 31062407 View job
  • 31062408
    Add to lightbox 31062408 View job
  • 31062409
    Add to lightbox 31062409 View job
  • 31062410
    Add to lightbox 31062410 View job
  • 31062411
    Add to lightbox 31062411 View job
  • 31062412
    Add to lightbox 31062412 View job
  • 31062413
    Add to lightbox 31062413 View job
  • 31062414
    Add to lightbox 31062414 View job
  • 31062415
    Add to lightbox 31062415 View job
  • 31062416
    Add to lightbox 31062416 View job

1 2 »